Take the 2-minute tour ×
Raspberry Pi Stack Exchange is a question and answer site for users and developers of hardware and software for Raspberry Pi. It's 100% free, no registration required.

When I boot my R-Pi connected with the TV (using RC4 cable), it booted by default to the console mode without problems. But, when I booted the device connected with my monitor (using HDMI to DVI cable), it booted by default to a GUI login, which is not logging in even with the correct credentials (username: pi, password: raspberry). It returns to the same GUI login, after a black screen. What could be the problem? Somebody help.

share|improve this question
    
That sounds like an X server problem. Try checking the X server logs I think it is /var/logs/Xorg.0.log or so. You might have to configure the right screen section at /usr/share/X11/xorg.conf.d/ –  Lord Loh. Feb 19 '13 at 22:26
    
So, what do you think I have to configure? –  Vignesh PT Feb 20 '13 at 15:06
    
I am not sure what you have to configure. My guess would be either a screen section or a display section. If your X is quitting unexpectedly, see the logs. It should give you a clue. Your problem is not raspberry pi specific. Ask this question on linuxquestions.org or unix.SE and you might get better answers. –  Lord Loh. Feb 20 '13 at 19:50
    
I couldn't solve this issue. I just installed a different OS on my RPi. –  Vignesh PT Mar 11 at 5:23
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.