Bumped by Community user
    Tweeted twitter.com/StackRaspi/status/847709853778812928
3 added 5 characters in body
source | link

I have Dell U2414H monitor which has two HDMI ports. The problem is RPi works only when connected to second HDMI port, while I had no luck trying to make it work on first port.

When I connect RPi to secondfirst port, I get blank screen and monitor goes into sleep mode/power saving mode.

I think it's not the problem with monitor, because when I connect my laptop to either of the ports it works flawlessly. Also RPi works fine when connected to two different TVs.

It's strange to me, because it's:

  • not RPi problem, because RPi works on 2 different TVs and firstone of the HDMI portports of monitor
  • not monitor problem, because when I connect laptop then both HDMI ports work
  • not cable problem

How can I diagnose this issue and possibly fix it?

I have Dell U2414H monitor which has two HDMI ports. The problem is RPi works only when connected to second HDMI port, while I had no luck trying to make it work on first port.

When I connect RPi to second port, I get blank screen and monitor goes into sleep mode/power saving mode.

I think it's not the problem with monitor, because when I connect my laptop to either of the ports it works flawlessly. Also RPi works fine when connected to two different TVs.

It's strange to me, because it's:

  • not RPi problem, because RPi works on 2 different TVs and first HDMI port of monitor
  • not monitor problem, because when I connect laptop then both HDMI ports work
  • not cable problem

How can I diagnose this issue and possibly fix it?

I have Dell U2414H monitor which has two HDMI ports. The problem is RPi works only when connected to second HDMI port, while I had no luck trying to make it work on first port.

When I connect RPi to first port, I get blank screen and monitor goes into sleep mode/power saving mode.

I think it's not the problem with monitor, because when I connect my laptop to either of the ports it works flawlessly. Also RPi works fine when connected to two different TVs.

It's strange to me, because it's:

  • not RPi problem, because RPi works on 2 different TVs and one of the HDMI ports of monitor
  • not monitor problem, because when I connect laptop then both HDMI ports work
  • not cable problem

How can I diagnose this issue and possibly fix it?

2 added 1 character in body
source | link

I have Dell U2414H monitor which has two HDMI ports. The problem is RPi works only when connected to second HDMI port, while I had no luck trying to make it work on first port.

When I connect RPi to firstsecond port, I get blank screen and monitor goes into sleep mode/power saving mode.

I think it's not the problem with monitor, because when I connect my laptop to either of the ports it works flawlessly. Also RPi works fine when connected to two different TVs.

It's strange to me, because it's:

  • not RPi problem, because RPi works on 2 different TVs and first HDMI port of monitor
  • not monitor problem, because when I connect laptop then both HDMI ports work
  • not cable problem

How can I diagnose this issue and possibly fix it?

I have Dell U2414H monitor which has two HDMI ports. The problem is RPi works only when connected to second HDMI port, while I had no luck trying to make it work on first port.

When I connect RPi to first port, I get blank screen and monitor goes into sleep mode/power saving mode.

I think it's not the problem with monitor, because when I connect my laptop to either of the ports it works flawlessly. Also RPi works fine when connected to two different TVs.

It's strange to me, because it's:

  • not RPi problem, because RPi works on 2 different TVs and first HDMI port of monitor
  • not monitor problem, because when I connect laptop then both HDMI ports work
  • not cable problem

How can I diagnose this issue and possibly fix it?

I have Dell U2414H monitor which has two HDMI ports. The problem is RPi works only when connected to second HDMI port, while I had no luck trying to make it work on first port.

When I connect RPi to second port, I get blank screen and monitor goes into sleep mode/power saving mode.

I think it's not the problem with monitor, because when I connect my laptop to either of the ports it works flawlessly. Also RPi works fine when connected to two different TVs.

It's strange to me, because it's:

  • not RPi problem, because RPi works on 2 different TVs and first HDMI port of monitor
  • not monitor problem, because when I connect laptop then both HDMI ports work
  • not cable problem

How can I diagnose this issue and possibly fix it?

1
source | link

Raspberry Pi outputs video only on second HDMI port of Dell U2414H monitor

I have Dell U2414H monitor which has two HDMI ports. The problem is RPi works only when connected to second HDMI port, while I had no luck trying to make it work on first port.

When I connect RPi to first port, I get blank screen and monitor goes into sleep mode/power saving mode.

I think it's not the problem with monitor, because when I connect my laptop to either of the ports it works flawlessly. Also RPi works fine when connected to two different TVs.

It's strange to me, because it's:

  • not RPi problem, because RPi works on 2 different TVs and first HDMI port of monitor
  • not monitor problem, because when I connect laptop then both HDMI ports work
  • not cable problem

How can I diagnose this issue and possibly fix it?