1

When i play a wav file with sample rate 250000Hz with omxplayer in my pi 3b+, it seems that the omxplayer is hang up in some place.

i got the error log as below, can anybody explain the meaning of the error code of 0x80001005. i had post a new issue in github, does anyone solve this issue?

https://github.com/popcornmix/omxplayer/issues/724

Thanks!

the error log as below

15:31:54 T:2041236533  [OMXCore.cpp][SetParameter][1153]   ERROR: COMXCoreComponent::SetParameter - OMX.broadcom.audio_mixer failed with omx_err(0x80001005)
15:31:54 T:2041236566  [OMXAudio.cpp][PortSettingsChanged][149]   ERROR: COMXAudio::PortSettingsChanged - error m_omx_mixer SetParameter omx_err(0x80001005)
15:31:54 T:2041236591  [OMXAudio.cpp][AddPackets][982]   ERROR: COMXAudio::AddPackets - error PortSettingsChanged omx_err(0x00000000)

It seems that there is a infinity loop in main function, the same log print 386 times.

2:46:01 T:18446744071594686822  [omxplayer.cpp][main][1697]   DEBUG: Normal M:0 (A:1114112 V:0) P:0 A:1.11 V:0.00/T:0.20 (0,0,1,1) A:16% V:0% (0.99,4.11)
12:46:01 T:18446744071594708874  [omxplayer.cpp][main][1697]   DEBUG: Normal M:0 (A:1114112 V:0) P:0 A:1.11 V:0.00/T:0.20 (0,0,1,1) A:29% V:0% (0.99,4.11)
12:46:01 T:18446744071594731745  [omxplayer.cpp][main][1697]   DEBUG: Normal M:0 (A:1114112 V:0) P:0 A:1.11 V:0.00/T:0.20 (0,0,1,1) A:45% V:0% (0.99,4.11)
12:46:01 T:18446744071594754692  [omxplayer.cpp][main][1697]   DEBUG: Normal M:0 (A:1114112 V:0) P:0 A:1.11 V:0.00/T:0.20 (0,0,1,1) A:62% V:0% (0.99,4.11)
12:46:01 T:18446744071594777540  [omxplayer.cpp][main][1697]   DEBUG: Normal M:0 (A:1114112 V:0) P:0 A:1.11 V:0.00/T:0.20 (0,0,1,1) A:79% V:0% (0.99,4.11)
12:46:01 T:18446744071594800498  [omxplayer.cpp][main][1697]   DEBUG: Normal M:0 (A:1114112 V:0) P:0 A:1.11 V:0.00/T:0.20 (0,0,1,1) A:95% V:0% (0.99,4.11)
12:46:01 T:18446744071594826330  [omxplayer.cpp][main][1697]   DEBUG: Normal M:0 (A:1114112 V:0) P:0 A:1.11 V:0.00/T:0.20 (0,0,1,1) A:99% V:0% (0.99,4.11)
12:46:09 T:18446744071602844181  [OMXClock.cpp][OMXStop][211]   DEBUG: Previous line repeats 386 times.

and i found the definition from the firmware code:

hardfp/opt/vc/include/IL/OMX_Core.h: OMX_ErrorBadParameter = (OMX_S32) 0x80001005,

in hardfp/opt/vc/include/IL/OMX_Core.h, it seems that the error code meanings parameters is not valid, but it doesn't tell me which one is valid.

/** One or more parameters were not valid */
OMX_ErrorBadParameter = (OMX_S32) 0x80001005,
17
  • But 250k sampling rate is way too high. Did you mean 25k?
    – tlfong01
    Jul 29, 2019 at 8:47
  • Nobody knows what the issue is. You need to provide far more information. At least give an example audio file you can't play.
    – joan
    Jul 29, 2019 at 10:03
  • @Ming Ding, upload your .wav file so that everybody can try oxmplaying it.
    – tlfong01
    Jul 29, 2019 at 13:55
  • 1
    @tlfong01 what you just mentioned is very interesting. I am try my best to find why the Omxplayer is in infinity loop in main function now. That confused me.
    – Ming Ding
    Jul 31, 2019 at 13:50
  • 1
    @tlfong01 when I play a wav file with sample 44100 Hz, it works perfectly.
    – Ming Ding
    Jul 31, 2019 at 13:59

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Browse other questions tagged or ask your own question.