1

I've tried using different cables, different cards, power supplies, different HDMI cables even ... but my Raspberry Pi just shuts down after about 2~3 minutes.

  • I tried with different power supplys (with different Amps > 0.8) (from China .. or even of my Nexus 7 2A power supply);
  • I tried different cables (from power supply to the device);
  • I also tried different SD cards, 3 brands (1 Sandisk, 1 Samsung 1 pny optima), the latter of which has been operating in a friend Raspberry Pi.

Has anyone experienced something similar?

Would I had no luck with the 'Raspberry' I bought? It may have been broken? (It was from modmypi.com)

8
  • Does it just cut for a moment -- i.e., the system suddenly dies and reboots -- or do you actually see the red power led out for a while?
    – goldilocks
    Oct 18, 2013 at 15:03
  • Have you tried a different wall socket/plug point? Oct 18, 2013 at 15:36
  • @Dr.Avalanche yep, I've tried others (power?) sockets. Oct 18, 2013 at 16:39
  • @goldilocks just turn off (black out) video, and green led stop flashing, as well as network led stop too. just red led ON (and not flashing). sometimes I need to take and put the power cord twice for it back to work. Oct 18, 2013 at 16:40
  • This might be hardware failure like bad voltage regulation. Do you still have warranty?
    – 10robinho
    Oct 18, 2013 at 18:25

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Browse other questions tagged or ask your own question.