0

I've had my Raspberry Pi 3B+ for a while now (a couple of months, maybe) and it has always booted just fine, up until this week. I was using the RPi to host my Discord Bot, but now it doesn't seem to boot and/or connect to the network. The device runs on Raspbian through NOOBS.

Symptoms

  • The device's PWR indicator remains a solid red
  • The device DOES show ACT indicator blinking at startup
  • The Two(2) LEDs on the ethernet port light up ever so slightly (no cable)
  • The device cannot be found on the network
  • VNC Server is not listening for cloud connections

At the time of posting i have read the entire Pi Not Booting page to no avail.

  • Does ACT blink randomly, or on/off a countable number of times? – Botspot Dec 6 '19 at 22:22
  • @Botspot Randomly. – NullPointDev Dec 6 '19 at 22:38
  • Try connecting it to a display. – Botspot Dec 6 '19 at 22:49
  • @Botspot Kernel Panic, says something about a filesystem. – NullPointDev Dec 7 '19 at 10:29
  • @Botspot Found this article on the error. will check solutions later – NullPointDev Dec 7 '19 at 10:33
0

you will need to do a filesystem check & repair:

Start the Raspberry holding the Shift key.

Once NOOBS loads, press Alt-F2 to access the recovery command line...

I had the same problem but with unknown-block(179.7) and the first solution worked fine, just replacing this:

sudo fsck.ext4 -y /dev/mmcblk0p6

with this:

sudo fsck.ext4 -y /dev/mmcblk0p7

I'm not an expert but hope this could help others.

See more here

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.