1

My setup is: "Raspberry Pi Zero W" + "MCP3008" + "AD8232" (https://learn.sparkfun.com/tutorials/ad8232-heart-rate-monitor-hookup-guide/all).

A few days ago I was able to read ECG signal and print it on the monitor in python. But now when I connect electrodes to ad8232 it doesn't even detect my pulse (its diode isn't pulsing". Ad8232 still works perfectly fine with Arduino Uno.
I tested it also with my second raspberry pi zero w (same sd card) and it also doesn't work.

Could it be the fault of me putting this:

dtparam=spi=on
dtoverlay=mcp3008:spi0-0-present,spi0-0-speed=3600000

in my /boot/config.txt file?

1

I found a problem. It was noise from the grid. When I powered raspberry pi from laptop the sensor started working again. It's weird because earlier sensor was working even when I was powering it from the electrical grid.

2
  • 1
    Yes, grid noise often cause problems. So I sometimes use 18650 rechargeable battery power banks for testing. See Points 2, 3 of my answer to the following question. (1) raspberrypi.stackexchange.com/questions/96482/…. Cheers. – tlfong01 Jan 17 '20 at 1:41
  • Please accept your own answer with a click on the tick on its left side. Only this will finish the question and it will not pop up again year for year. – Ingo Jan 19 '20 at 15:01

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.