1

I am trying to install Teamviewer on raspberry pi solely via command prompt. The installation completed successfully and I could assign a password. However, it could not perform [teamviewer setup] step where I have to enter my teamviewer account email and password. I got the messages:

1. Device is not assigned to an account. Please run interactive setup.

2. You have to be root to add this device. Setup cannot continue and will exit now.

Even in root (sudo su), i cant get this to work.

Any suggestions? Thanks in advance.

1

I have solved installing the previous version of teamviewer. now it works fine.

First completely remove the old version prompting

    sudo apt purge teamviewer

and then get the previous version of teamviewer from the web

    wget https://download.teamviewer.com/download/linux/version_13x/teamviewer-host_armhf.deb

now you can install this version typing

    sudo apt install ./teamviewer-host_armhf.deb

and check if it is the #14 version by typing

    teamviewer version

now you can link your raspberry to your account simply typing

    sudo teamviewer setup

without entering the password before

1
  • 1
    Something weird is going on...i can't explain it. The first time I tried your suggestion, it works. Second time trying it, the error You have to be root to add this device. Setup cannot continue and will exit now. comes out again...any ideas? – snowmanolaf May 6 '20 at 1:50

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.