1

I have a custom board that uses BLE to get Wifi credentials. I'm trying to pair with the board using my Pi.

I'm using bluetoothctl. Here's what I get when I try to pair:

[bluetooth]# agent on
Agent is already registered
[bluetooth]# default-agent
Default agent request successful
[bluetooth]# pair f8:f0:05:75:5a:bf
Attempting to pair with F8:F0:05:75:5A:BF
[CHG] Device F8:F0:05:75:5A:BF Connected: yes
Failed to pair: org.bluez.Error.AuthenticationFailed
[CHG] Device F8:F0:05:75:5A:BF Connected: no
[bluetooth]# 

When I connect to this bluetooth device using the BLE scanner app on my phone, I'm prompted for a Pin, which I enter and it pairs no problem.

Do you know why I'm not getting prompted to enter a pin on my Pi?

3
  • Have a look here at the bit about turning agent of and on again: stackoverflow.com/a/41520644/1151724 – goldilocks Jun 30 '20 at 18:02
  • No luck for me... Any other ideas? – Peter Kapteyn Jun 30 '20 at 18:08
  • 1
    Try remove F8:F0:05:75:5A:BF Then trust F8:F0:05:75:5A:BF then pair F8:F0:05:75:5A:BF – user115418 Jun 30 '20 at 21:34
1

What has worked for me:

agent on
default-agent
power on
connect [mac-addr] (instead of pair [mac-addr])

The missing steps for me were power on and using connect instead of pair. Now it's working and my life is peachy.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.