0

I'm trying to use two RaspiCam V2 with CM3+ and Computer Module 3+ Development Kit board. I followed instructions provided in official links:

and then I followed camera setup procedure provided here. As a first try I focused on single camera procedure, unluckly I immediately stumbled on a first issue:

first issue

On the official forum I found a matching solution here, but following it I got this:

second issue

It seems that camera is not found and moreover that I2C bus is supposed to be on GPIO 2 and 3 while the procedure was asking to connect wires on GPIO 0 and 1: I connected bus wires on GPIO 2 and 3 and made a check over I2C trough the following command:

sudo i2c-detect -y 1

now it seems that camera is found (If I'm understanding the following message correctly):

i2c-detect result

but even with such wiring I'm not able to complete the camera setup procedure because I alway got the first message (first issue picture).

--- UPDATE [as request by Dirk] ---

This's the content of config.txt (pretty stock):

# Enable audio (loads snd_bcm2835)
dtparam=audio=on

[pi4]
# Enable DRM VC4 V3D driver on top of the dispmanx display stack
dtoverlay=vc4-fkms-v3d
max_framebuffers=2

[all]
#dtoverlay=vc4-fkms-v3d
start_x=1
gpu_mem=128

Is there a way to fix this and make raspicam working with CM3+ ?

Please note that I'm using two different camera units (both RaspiCam V2) and different sets of cables/adapters but I always got the same error.

3
  • Pls post the contents of config.txt (remove all empty and commented out lines)
    – Dirk
    May 5 at 12:58
  • I left it untouched (but I'm going to paste it here asap)
    – weirdgyn
    May 5 at 13:11
  • @Dirk ... Config.txt (posted)
    – weirdgyn
    May 6 at 7:23

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.