1

I am using the 7" official Raspberry pi touchscreen. I have checked all of the connections. When I plug the pi into an HDMI screen it works fine, but if I connect the 7" screen via the ribbon cable then it will boot, show the raspberry pi welcome screen then fade to white. I already ran apt update and apt upgrade and still no luck. I have even tried other Pi's and other SD cards.

I know it is not a bad screen because if I install NOOBS then the screen works fine until I boot to Raspberry Pi OS.

3
  • what do you mean by the raspberry pi welcome screen? Anyway, it's probably some configuration you need to run in the gui - hard if you can't see anything though - have a look through the question, unless you've been repeatedly asking (and deleting) the same question recently, I've seen the same issue at least 3 other times in the last few days - perhaps there's already an answer!
    – Bravo
    Dec 22, 2021 at 7:59
  • Sounds like the Bullseye problem.
    – CoderMike
    Dec 22, 2021 at 8:13
  • Bullseye problem forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?t=323660 Jan 26, 2022 at 0:27

1 Answer 1

0

This is a known issue with the latest version of Raspberry Pi OS (Bullseye) and the touchscreen. https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?t=323660

There currently doesn't seem to be a fix for it. Your best bet may just be using the previous version (Buster).

Just tested on a Raspberry Pi 3 B v1.2 with the official 7" touchscreen. Reproduced the same problem with Bullseye, Buster worked normally. I used the lite version when testing.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.