1

I can't get my Raspberry Pi to connect via HDMI to either a TV or a monitor. It will connect using AV leads. I have searched various forums, but the advice is always rather technical and doesn't seem to fit with what I see on screen. Any ideas?

  • What is it you see on screen? It will be most helpful if you describe in detail what you've experienced so far. – Ghanima Sep 30 '14 at 10:44
  • If I hook up via av I get raspberry pi desktop but if I switch to hdmi i get a no signal message – dantp Sep 30 '14 at 11:09
  • what distro are you using? – rob Sep 30 '14 at 12:45
  • Is HDMI connected and TV/monitor turned on at boot time? If not, it'll switch to the analog cable. – mkomarinski Sep 30 '14 at 13:13
  • yes the tv/monitor are switched on. not sure what a distro is?? – dantp Sep 30 '14 at 13:30
2

Did you try to set

    hdmi_force_hotplug=1

in the /boot/config.txt on the sdcard?

If this is not working you can also try

    hdmi_safe=1
  • I'm having this problem as well. I added/uncommented that line in config.txt on the boot partition which didn't work. Is it supposed to go in the boot folder of the main partition instead? – Holloway Nov 8 '14 at 19:26
  • @Trengot, the file is supposed to be in the /boot folder - so that's fine. I had a troublesome RPi (Kernelpanic...) that did not show up on HDMI until setting hdmi_safe=1. If it is not working for you, well, maybe something else is broken. – Ghanima Dec 1 '14 at 20:37
1

Push the HDMI connector in all the way (it fixed the problem for me).

  • 1
    This is really a comment, not an answer. Could you please edit it to make it sound like an answer? Obviously it is a possible error. – Ghanima Dec 27 '15 at 20:05

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.