0

Installed raspbian on 8gb miroSD card booted with 5v and 0.7A power supply, rpi boots well and works. when i pluged in an headphone, the cursor freezed. I restarted and everything worked well and when i was about to shutdown by typing in shutdown command. The lxde desktop was misbehaving new terminal windows were opening when i didn't even click anything, new windows, dialog boxes were opening. Is this because of lxde desktop bugs or low power supply ?

  • 1
    Have you another power supply to try? – joan Dec 23 '14 at 19:50
  • I have a flextronics 5V 1A power adapter but when i tried it rpi kept rebooting. raspberrypi.stackexchange.com/questions/24193/… I used my LG phone charger 5.1V 0.7A it stopped rebooting and i was able to login. I guess the description on adapter was wrong. Everything was fine but, when i tried to shutdown this happened. – parthi82 Dec 24 '14 at 0:12
1

From what I have seen and heard in multiple places, this is most probably a problem with your supply. Many times as you were saying the description of the adapter is not the same as what it actually outputs because of faulty hardware. I do not know which model you have but many of the models need at least around 700ma so there is not much room for error there. I would highly suggest getting a solid high amp adapter for the Pi which you will want in any case for other power hungry projects.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.