2

So I have only used my raspberry pi 2 a couple of times and worked perfectly with Raspbian and KODI. But now I went to use it this afternoon after school and found it wasn't turning on (only red light)... Then there was my KODI card, it was flashing the green light with a red light constantly (then lots of solid red without green) on and Flickering on the display was the main rainbowy Square Image that appears on startup normally, however on for 3 seconds ish then off for 5 ish etc and did this until I turned it off. The only thing I could put it down to is being unplugged incorrectly (suddenly) and it has build in heatsinks (the case does anyway :-) ) PLEASE HELP, Want to start working on my media center. Thanks Heaps Guys :-)

0

Check these:

  1. Use a proper power supply (5 volt, 2-3 A).

  2. Add boot_delay=1 to /boot/config.txt

  • ok used boot_dely=1 but still just flashing (but this time on noobs so improvement :-) ) I will purchase a power supply and try that... I am just using an apple ipad usb socket with my old phone charger usb :p – Jayden Szekely Jun 8 '15 at 6:05
  • sorry; there was a typo here (delay, not dely). The correct code is boot_delay=1 – Omid1989 Jun 8 '15 at 6:11
  • Glad to hear it works. But buying a proper power supply is also highly recommended. Also, if the answer helped you, you may want to accept it. – Omid1989 Jun 8 '15 at 6:46

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.