1

I'm using motion on the raspberry pi and setting it up for the first time. It can't find my Foscam wireless camera, and it persists in trying to open /dev/video0 even though I have that video device commented out in the config file. I know my camera url is correct because I can reach it through a browser. I've researched this extensively but can't find anyone that is using a wifi networked ip camera.

Here's the output:

pi@raspberrypi:~$ sudo motion
[0] Processing thread 0 - config file /etc/motion/motion.conf
[0] Motion 3.2.12 Started
[0] ffmpeg LIBAVCODEC_BUILD 3482368 LIBAVFORMAT_BUILD 3478785
[0] Thread 1 is from /etc/motion/motion.conf
[0] motion-httpd/3.2.12 running, accepting connections
[0] motion-httpd: waiting for data on port TCP 8080
[1] Thread 1 started
[1] Failed to open video device /dev/video0: No such file or directory
[1] Could not fetch initial image from camera
[1] Motion continues using width and height from config file(s)
[1] Resizing pre_capture buffer to 1 items
[1] Started stream webcam server in port 8081
[1] Retrying until successful connection with camera
[1] Failed to open video device /dev/video0: No such file or directory
[1] Retrying until successful connection with camera
[1] Failed to open video device /dev/video0: No such file or directory
[1] Retrying until successful connection with camera
-1

I figured this out. I had accidentally left a line commented out.

| improve this answer | |
  • 1
    Adding the specific line would improve your answer. – Steve Robillard Dec 12 '15 at 18:43

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.