2

I have a persistent problem browsing after connecting my GPRS/GSM Module to Raspberry Pi. I bought the GSM/GPRS Module on amazon here.

I have followed the instructions as given on this site

https://learn.adafruit.com/fona-tethering-to-raspberry-pi-or-beaglebone-black?view=all

The results were as expected. I obtained the local and remote IP address needed, i got the DNS addresses too.

Running "ifconfig", i have the result below which clearly shows i can communicate via ppp0.

ppp0  Link encap:Point-to-Point Protocol  
      inet addr:21.144.145.193  P-t-P:10.64.64.64  Mask:255.255.255.255
      UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
      RX packets:6 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
      TX packets:7 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
      collisions:0 txqueuelen:3 
      RX bytes:72 (72.0 B)  TX bytes:111 (111.0 B)

The problem now is that i cannot successfully ping any IP address. I keep getting "Networking not reachable" or "unknown host" in case of a url.

More so, the LED light that shows the connection is meant to be blinked twice each second but stops blinking after ppp connection in established.

Please if anyone has a suggestion on what might possibly be causing this, help me out!

  • Could you edit your question to include the full output of ifconfig and route. – joan Dec 14 '15 at 17:34

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.