8

I'm using a Raspberry Pi 2 with a Hifiberry DAC+ Pro and the Adafruit 3.5" touchscreen.

I attached the DAC+ to the Pi, and then the touchscreen to the DAC after soldering some extra connectors. It works fine until I actually try to play audio, the touchscreen shuts off and I'm not sure how to get it to turn back on (the sound plays though). It seems either the display will run or the sound, not both.

I installed Raspbian with the HifiBerry Installer and got the touchscreen to work by following the Adafruit website's guide

I've tried looking at the lightdm log and tail but nothing obvious is coming up.

UPDATE: It looks like the problem was with GPIO pin 18. It seems both the DAC and the touchscreen use it, using this reference helped me fix it.

  • 6
    Instead of adding an "UPDATE:" you could answer your own question in the answer field. – Axel Beckert May 5 '16 at 18:07
  • and mark it as solved... – aronadaal Jan 1 '17 at 2:11
1

Answered by user in question:

UPDATE: It looks like the problem was with GPIO pin 18. It seems both the DAC and the touchscreen use it, using this reference helped me fix it.

-2

Please use the power adapter which is more than 1.2 Mili amps

  • But why? What makes you think that is the problem or a solution? – Bex Mar 22 '17 at 10:43
  • Please remove mili, – MatsK Aug 8 '17 at 14:15

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.