0

I installed hamachi on my raspberrypi 3 and it works fine for ssh but when I try to connect through VNC it only shows a blank black screen with a square cursor.

I had the same issue with local connection but after I added startxfce4 & to my .vnc/startup it was resolved.

Why does VNC not work on hamachi?

  • Do you get any errors or strange things in the logfiles?(of either computer) – sir_ian Feb 18 '17 at 18:43
  • Quick question, can you try on raspbian (if you have an extra sd card) to see if you can find where the issue lies? Or just try resetting the server through the steps provided in this link? raspberrypi.stackexchange.com/questions/62040/… – Human Feb 18 '17 at 19:10
  • @sir_ian Theres nothing out of the ordinary in the vncserver-x11.log RE:Human I ran both those commands and the issue still persists. On the client machine I noticed that "Line Speed Estimate: 0 kbit/s" I think this might be the root for the issue – Beau Rudder Feb 18 '17 at 19:37
0

Issue ended up being due to trying to run hamachi through a rasperrypi on a VPN. I believe the latency was too high. I ended up port forwarding my pi through the VPN tunnel then all issues were resolved.

  • Please accept your own answer with a click on the tick on its left side. Only this will finish the question and it will not pop up again year for year. – Ingo Feb 6 at 9:03

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.