1

I have a Raspberry Pi 3 model B running the latest version of Rasbian Stretch. Yesterday I've received my Waveshare 4,3 inch display. First thing I did was build it in my project, due to save height I've desoldered the connector because it's only for 5/3,3v GND and touch. I've soldered wires to the PI and installed all of the drives, and set up the config.txt like the example given. But I got an instant white screen, so backlight works but no info. However on a normal monitor there is info. And touch seems to work.

So I decided to install their distribution given on the CD which I've received with the screen. But same story, again no info on screen and with a monitor everything works.

I am quite sure I did everything I had to do: The RPi does output on HDMI, otherwise it wouldnt work with a monitor. The HDMI cable seems to be fine, otherwise it wouldn't work either. The touch screen works. All IC's recieve their 3,3 or 5 v input. I've installed all of the drivers.

How can I fix the blank white screen?

  • Welcome! I've edited your question a bit, hope you don't mind. – Fabian May 4 '18 at 8:50
  • thank you Fabian, no i don't mind it :) I wrote it pretty fast so didn't really paid attention to the grammar. more to what I tried to bring over. – Robin466 May 4 '18 at 10:07
1

so the solution to this problem was very simple, in the HDMI connector had some dust build up, I deciced that i didn't do anything wrong, drivers where installed I knew that HDMI out works and that the cable was okay, So i tried, with special degreaser, to clean the whole unit, including the connector, and as expected the Display turned on.

welcome to an good old day in Electronics.....

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.