0

no wireless interfaces found. If I connect through ethernet cable, it works. any idea how to solve it?enter image description here

  • no wireless interfaces found ... what do you think that wlan0 is? – jsotola May 27 '18 at 2:02
  • the image is the output when connected through Ethernet cable. Although it is showing something here, it says 'no wireless interfaces found' on the rasbian interface at the top right corner. – June Wang Jun 1 '18 at 2:40
1

Although the command is not visible, your screenshot seems to show the output of iwconfig.

It tells you all the relevant details about the wireless interface wlan0, e.g. that it is in managed mode, but not connected to an access point.
With respect to the other interfaces lo the loopback interface, eth0 your ethernet interface, etc. it tells you that those are no wireless interfaces.

If you want to connect your wireless interface wlan0 to an access point, you should be able to do it without problems following for example the official tutorials for a desktop environment or command line.

  • this problem occured when I tried to set up headless. After I installed Noobs and connect with HDMI cable, the issue is gone. – June Wang Jun 1 '18 at 2:43

Your Answer

By clicking "Post Your Answer", you acknowledge that you have read our updated terms of service, privacy policy and cookie policy, and that your continued use of the website is subject to these policies.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.