1

So my issue is that whenever I play an mp3 from the pi the sound starts jumping back and forth.

So the audio starts playing it jumps forwards 5 seconds and after a few seconds it jumps back to where it originally jumped from.

How can I fix this? I already tried updating formware and software.

Edit: When playing an mp3 file with ffplay It gives us some output which look like errors. Take a look at it here: https://pastebin.com/v9drjEA2

  • 1
    What software are you using to play the mp3? Try omxplayer. – CoderMike Jun 23 at 15:43
  • I wrote a program in python which uses pygame mixer to play audio, but I also tried it with mpg321 and the same issue happens – Gbr22 Jun 23 at 16:53
  • Alright I have just tried it, and the same issue applies there – Gbr22 Jun 23 at 16:57
  • Perhaps there is a problem with the software you wrote. Try it on another machine (PC) and see if it does the same. If it does, post the code and perhaps someone can help. – Mark Smith Jun 23 at 17:24
  • If I play a song on the command line with omxplayer or mpg321 and the same issue happens it means that it is a system wide issue – Gbr22 Jun 23 at 18:45
1

Thank you to everyone who tried to help me. I figured it out on my own. (Or I guess you could say with CoderMike's help)

So what was the problem you may ask? It was not with my program. It was not with the players (ffplay, omxplayer, or whatever)

It was with the program I used to sync my music from google drive to the pi. It corrupted the mp3 files.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.